02 november, 2022
Ramen
FSC-certificering is een belangrijk onderdeel van de wereldwijde houteconomie. Wanneer u houtproducten koopt, zorg er altijd voor dat het bedrijf dat ze aanbiedt dit document kan tonen, zodat u indirect bijdraagt aan de bescherming van het milieu.
Op dit moment vragen de meeste mensen zich ongetwijfeld af wat FSC-certificering eigenlijk inhoudt. In een notendop betekent dit dat het FSC-certificaat bewijst dat door het gebruik van ecologische houtproducten zonder de planeet of de mensheid te schaden. Hout is zelf een natuurlijk product, maar het proces om het te oogsten kan al zeer schadelijk zijn.
Formeel gezien is FSC-certificering een speciaal document dat wordt uitgegeven door de Forest Stewardship Council, een wereldwijde non-profitorganisatie die de producenten van hout zelf verenigt, producenten van houtproducten, milieuorganisaties, non-profitorganisaties, wetenschappelijke instellingen en vele anderen.
De primaire taak van het FSC, met inbegrip van zijn Poolse eenheid, is het nastreven van 5 basisdoelstellingen van de organisatie:
Dit zijn de doelstellingen van de organisatie zelf. Voor het verkrijgen van een certificering moet aan veel meer voorwaarden worden voldaan.
De Forest Stewardship Council biedt zijn FSC-certificaat aan entiteiten die met succes het certificeringsproces, dat niet door FSC zelf wordt georganiseerd, maar door onafhankelijke instanties die een audit uitvoeren.
De lijst van vereisten voor producenten is lang. De belangrijkste daarvan zijn:
Wanneer een bepaalde houtleverancier voor een audit slaagt, krijgt hij het recht om het FSC-logo te gebruiken. Na de periode van 5 jaar is hercertificering vereist.
Het belangrijkste concept bij FSC-certificering is de chain of custody. Dit is een element waarover we ons zorgen moeten maken, aangezien er malafide fabrikanten zijn. Het hout gaat heel vaak van hand tot hand, zodat de werkelijke herkomst ervan verborgen blijft. Dit lijkt bijna op het witwassen van geld.
Gecertificeerd hout wordt gecontroleerd om er zeker van te zijn dat de herkomst niet verborgen blijft, en de hele route wordt zorgvuldig getraceerd vanaf het moment dat hij wordt geveld tot aan de levering. rechtstreeks aan de eindproducent, zoals Eko-Okna S.A. Het FSC-certificaat geeft ons garantie dat er onderweg niets ethisch dubieus, laat staan iets crimineels, is gebeurd.
Eko-Okna S.A. gebruikt alleen FSC-gecertificeerd hout voor de productie:
Met andere woorden, alle door Eko-Okna S.A. aangeboden producten zijn uitsluitend gebaseerd op gecertificeerd hout. Dit is een van de elementen van de strategie voor verantwoorde ontwikkeling en sociale verantwoordelijkheid verantwoorde ontwikkeling en sociale verantwoordelijkheid uitgevoerd door ons bedrijf, een entiteit die zich bewust is van haar rol als toonaangevend fabrikant van schrijnwerk op de Europese markt.
Het is heel eenvoudig om het FSC-certificaat te controleren. Een volledige lijst van gecertificeerde bedrijven is altijd gepubliceerd op de website van de Forest Stewardship Council. De site heeft een zoekmachine, waarmee u kunt zoeken naar de organisatie waarin u geïnteresseerd bent. Het is belangrijk dat ook u deze informatie kunt vinden.
Het FSC-certificaat garandeert dat als wij milieuvriendelijk willen zijn, wij dat ook daadwerkelijk doen. Wanneer oneerlijke partijen proberen gebruik te maken van onze goede bedoelingen, zorgt het controlesysteem ervoor dat wij hier niet het slachtoffer van worden en deel uitmaken van de klimaatoplossing in plaats van het probleem.
Het is belangrijk te onthouden dat FSC-certificering een certificering is voor houtleveranciers, niet voor producenten. Het is dus niet Eko-Okna S.A. zelf die het bezit, maar de leveranciers van de grondstof.
Direct contact:
+32 496 516 481 +32 495 301 432 Gesprekskosten volgens de prijslijst van de operator.
E-mail:
info@ekookna.nl offerte@ekookna.pl office@ekookna.be
Eko-Okna S.A.
Kornice, ul. Spacerowa 4
47-480 Pietrowice Wielkie
NIP: 6391813241, KRS: 0000586067